Organic Life

Uvijek tragam i uvijek razmisljam. Kako se oduprijeti novom svijetu koji gazi po svim moralnim i humanim, i kako odhraniti djecu u vremenu kad su baste i kuhanje neuobicajena pojava.

23.07.2014.

Come back

Ja se bas dugo nisam javljala.  Djeca narasla (ali ne previse, taman da ih jos uvijek zovemo bebe).  Curica zavrsila predskolsku i jedva docekala ljeto, vrijeme lijeganja kasno u krevet, igranja po cjeli dan sa prijateljicama u vrticu.  Mi smo dosta sretni sa okolnostima, iako su nam zivoti katastrofa sa vremenom.  Ja radim ima malo vise od godinu dana.  Djeca nam idu u vrtic kod jedne predivne zene (Bosanke) i ja sam presretna.  U sustini, nje da nema ja bi prestala raditi zbog kvalitete i cijene.  Jeste da su nam dani kao da ih Bog nikad nije ni dao.. izadjemo prije sedam ujutro a vracamo u 6:30 navece.  Ali tako nam je sada, pa nece zauvijek ostati.  Radimo daleko od kuce ali nam je i vrtic isto tako na toj strani grada, tako da to sve nekako doslo zajedno u paketu :).

Djeca su super ako vas zanima.  Imam mezimicu :), ali ne u losem smislu.  Znate kako je to, kad mi sve tri trce nakon dugog dana da ih nisam vidjela imam iste osjecaje srece da ih vidim za sve i jednu.  ALI imam jednu  curicu ona mi je nekako srcu bliska, kako da vam objasnim.. ne ide meni u suprot, protiv mene, nekako ide sa mnom, uz mene.. tesko je to objasniti.  A one druge dvije,  zadnji atom psihicke i fizicke snage izvuku iz mene.  Elem svaka ima neku svoju personality i jako je zabavno gledati ih kako se izmedju sebe druze.  Iako smo u fazi sada gdje jako vole da vriste jer misle da je to jedini nacin da se izbore za svoje ja u datom momentu.  I koliko god ja govorila:  "Stani, polako"  nema sanse... jedna vrisne odma druga prati a treca place...  LOL.

Najstarija dobija vec neke fiksne ideje kao da spava sama u sobi, nadje mi lak za nokte pa sam onda zahvalna sto nista u kuci nismo jos uvijek mjenjali nego je onako staro.  To spavanje sama u sobi moze da zaboravi dok sam ja ziva tj. dok je kod mene u kuci.  (Isto tako vazi i za one dvije ako krenu nesto moljakati za par godina).  Znate u nekim stvarima sam onako bas popustljiva valjda od umora ili sta vec, ali neke stvari necu NIKAD dozvoliti. 

Ramazan smo ove godine predstavili i ona vec moze da puno toga shvati.  "Postila" je dva puta a i imam namjeru ovaj vikend voditi je na njenu prvu teraviju.  Znam da ce je prespavati ali neka je!  Pricamo uveliko u vjeri, raspituje se za Boga, pa sam joj objasnila Allah dz.s.  Najteze mi je za rod, jer ona je premalena da shvati da nije on/ona kao sto je dosta lakse koristiti u govoru. 

I koliko god se cinilo kao "ludnica" sad sa njima trima i  njihovim grlima/glasovima, pocela sam se pitati kako ce izgledati kad budu mogle izmedju sebe pricati, svadjati se, raspravljati..   stvarno, kako ce to izgledati?