Organic Life

Uvijek tragam i uvijek razmisljam. Kako se oduprijeti novom svijetu koji gazi po svim moralnim i humanim, i kako odhraniti djecu u vremenu kad su baste i kuhanje neuobicajena pojava.

29.10.2012.

Koza

Na jednoj bebi smo nedavno primjetili da su joj se pojavile dvije grudvice ispod grudi... i naravno mala panika.   Hajd reko nije to nista.. neda djavo mira odem ja na internet i sve informacije na koje sam naisla kazu kao da je to usljed povecanog estrogena od maminog mlijeka...  Hmm reko nije mi to normalno, razumijem da se ovo desava odma poslije poroda, ali sad nakon 8 mjeseci nebi rekla.  I vecina tih mama koje se zale na isti problem spominju da ne doje vec neko vrijeme... ah reko pa mozda je adaptirano u pitanju?

Well, Well, Well...  ladies,... sta sam nasla?  Soju u adaptiranom mlijeko... na jedan nacin ili drugi soja se usunja u svako adaptirano mlijeko, iako je ono sto mi koristimo na bazi kravljeg mlijeka.  Eh reko dosta mi je vas i vasih modernih pridika... naravno u mom predjelu ovdje sve sto ti padne na pamet mozes naci pa ja tako nadjem svjeze kozije mlijeko.  I posto znam da se radi o lokalnoj proizvodnji na manjem nivou i posto sam ga kupila u posebnoj prodavnici znam da se radi o cistoci.

Nista, ja sam to njima samo grijala i davala, nema kuhanja, nista.  Mislite da sam luda, ali cekajte da zavrsim.  U svakom slucaju jos uvijek ima mog mlijeka i jedu ovu nasu hranu polako.  Smanjile se grudvice, a beba bogami pocela i normalniju stolicu da ima jer je prije bila malo tvrdja i manje zapremine (vow detalji). 

Ali dobismo drugi problem... malo po malo budjenje po noci, LUDNICA u kratkom opisu.. ja ko zombi, spavam po sat dva neko se budi, neznas vise sta ces im, hoce jesti, nece jesti, nece spavati, ljuljas, pusti da placu, sve zivo smo probali.   Eh reko idemo doktoru u devet navece se pokupimo i hajmo!  Doktor pregledao obadvije kaze ova djeca su zdrava..   uuhh vidi udebljale se 500gr u tri sedmice. 

Hajmo sad svi nazad u auto, i kuci.  Skontam ja da je to mlijeko jedina promjena u njihovom zivotu pa odlucimo da prestanemo od juce... i stvari su se vec poboljsale..

Medjutim pored toliko informacije sto sam procitala kako je to mlijeko hranjljivo, lijeci, lako za bebecu probavu... sta je to moglo da izazove ovakav nemir u njima?  Previse kalorija?

Elem,   sad guram malo vise ovu cvrstu hranu da nemoram bas previse adaptiranog dati...i da prodjemo sa ovo mog mlijeka sto ima... ali sve u svemu ludnica,.. cuj pola kile u tri sedmice eh bas smo se ismijali.